Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Folyamatos használatuk miatt sok energiát fogyasztanak hűtőkészülékeink, de egy kis tudatossággal pénzt és energiát is spórolhatunk, ha odafigyelünk a vásárlásnál és üzemeltetésnél.

Egy nagyobb hűtőberendezés vásárlása gazdaságosabb, mint két kisebbé, mivel kevesebbet fogyaszt. Vásárlásnál figyelje a klímaosztály betűjelét, mivel ez megmutatja, hogy hány fokon üzemel a készülék. Gyakran a fagyasztórész leolvadásához vezet, ha egy +16 és +32 Celsius-fokon üzemeltethető hűtőt hideg helyiségben helyeznek el, a szabad téri hőfokszabályozó érzékelője hidegebb hőmérsékletet észlel, így nem lép működésbe.
A helytelenül elhelyezett berendezések kellemetlen hangokat adhatnak ki, és az ajtaja sem lesz ekkor rendesen zárható.
Ügyeljünk arra, hogy maradjon egy kis üres hely a hűtő háta mögött, hogy a szellőzés biztosítva legyen.
Növelheti az energiafogyasztást, ha hőforrás közelébe vagy napsugárnak kitéve, ablak közelébe helyezzük a hűtőt.
Fontos a rendszeres karbantartás és leolvasztás, mivel a jégréteg szigetel és növeli az energiafelhasználást.
 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink