Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Két vagy több koherens hullámmozgás egymást befolyásoló hatása. A hatás lehet erősítő vagy gyengítő, extrém esetben kioltó. Szerepe elsősorban az elektronika területén fontos, ahol az interferencia jelentős tényező lehet. Ilyen eset a rádióhullámú adatsugárzás, ahol a szabadon terjedő elektromágneses jelek interferálhatnak egymással, ezzel torzítva az általuk hordozott jelet. Ezen torzítások kiszűrésére használják az ún. zavarszűrőket. A digitális alapú adattovábbítás megkönnyíti a zavarszűrést, mivel itt a lehetséges variációk száma mindössze kettő, így sokkal egyszerűbb kiszűrni a haszontalan zajt.


A szócikkhez társított címkék:
hullámmozgás , interferencia , rádióhullám
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink