Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Erősáramú kábel az a villamos energia átvitelére használt termék, amelyet a rá vonatkozó termékszabvány közvetlenül földbe fektetésre is alkalmasnak nyilvánít, és a vezetőjét névleges keresztmetszet-, szigetelését névleges feszültség megadásával jellemzi, alapterhelhetősége szabványosítva van. A kábel lehet árnyékolt vagy árnyékolás nélküli.

 

A kábelek két fajtájának meghatározása a következő:
  • Árnyékolt kábel az az erősáramú kábel, amelynek erenként - vagy több ér esetén közös – fém árnyékoló szerkezete vagy koncentrikus vezetője és/vagy fém páncélzata, vízzáró fémköpenye, továbbá vízzáró burkolata van.
  • Árnyékolás nélküli kábel az az erősáramú kábel, amelynek nincs sem fémárnyékoló szerkezete, sem koncentrikus vezetője, sem fém páncélzata, sem fémköpenye, de a termékszabvány földbe fektetésre alkalmasnak minősíti.
 


A szócikkhez társított címkék:
kábelhálózat
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink