Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Egy épület építésekor kulcsfontosságú a megfelelő alapozás. Alapozáskor a ház lábazatának megfelelő hőszigeteléséről is érdemes gondoskodni: ez ugyanolyan lényeges, mint egy jól szigetelt tető. A házat körülvevő talaj minőségétől függetlenül nélkülözhetetlen a szigetelés a talajnedvesség, az eső és a víz nyomóereje ellen.

 

Ha valaki tisztában van vele, hogy problémás talajra építkezett, annak – a vízszigetelő rendszer mellett – megfelelően méretezett hőszigetelő rendszerről is gondoskodnia kell. Így távol tartható a víz az alaptól és a falszerkezettől. Ha a lábazatot nem védi vízszigetelés, csak zártcellás szerkezetű, fagyálló hőszigetelő anyagok alkalmazhatók. A vízzel hígított bitumenkeverékkel végzett alapozó mázolás tapadófelületként szolgál később, a rétegfelépítésnél.

 

 

Forrás: Hőszigetelés

 


A szócikkhez társított címkék:
épület , szigetelés
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink