Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
HirdetésA levegőkazánt más néven levegős hőszivattyúnak is nevezik. Ezzel a berendezéssel lehetőség van lecserélni a gázkazánokat. Jósági foka 4,1. Ez azt jelenti, hogy 1 Ft elektromos áram befektetéssel a berendezés a külső levegőből elvon 3,1 Ft-nyi energiát, és így a befektetett energiával együtt azt nekünk adja. Tehát a befektetett, működéshez szükséges energiát is megnyerjük.
 

Működési elvük


Egyszerűen csak az elektromos árammal működő levegős hőszivattyú a külső levegőből még annyi energiát tud elvonni, hogy azzal a melegvíz-ellátás mellett az épületünket is fűteni tudjuk, még -20°C külső hőmérséklet esetén is.
Nyugat-Európában ezrével cserélik le a gázkazánokat, levegőkazánra. Független a gáztól, nem kell kémény, nem robban, működése biztonságos. A beruházás megtérülési ideje európai gázárakat figyelembe véve már három éven belül van.


 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink