Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (Hungary Green Building Council, röviden HuGBC) olyan a környezet iránt elkötelezett építészekből, belsőépítészekből, mérnökökből, kutatókból, gazdasági szakemberekből, az építésgazdaság különböző területein működő cégekből és szervezetekből egyesületi formában alakult non-profit, országos szakmai, társadalmi együttműködés, mely célként tűzte ki maga elé azt, hogy a szükséges piaci, oktatási és jogalkotási feltételek elősegítése révén hozzájárul a környezetileg felelős és egyben megtérülő építkezési gyakorlatok elterjedéséhez Magyarországon.

 

Az egyesület küldetése a környezettudatos építési megoldások és technológiai ismeretek terjesztése, ezáltal a fenntartható fejlődés irányába történő átmenet előmozdítása. Szeretnék, ha az innovatív, környezetbarát megoldások mind a lakosság, mind a szakmai és tudományos csoportok körében teret nyernének, továbbá az üzleti világból is kívánnak ösztönzést adni a környezettudatosság iránti társadalmi felelősségnek. Az egyesület tagságon alapul, valamint céljaik elérése érdekében együttműködnek, állami-, felsőoktatási intézményekkel, környezetvédelmi-, szakmai- és más szervezetekkel, az ipari és kereskedelmi kamarákkal is.
Tevékenységük a következőkre terjed ki:
 
környezettudatos építészettel, építéssel és üzemeltetéssel kapcsolatos általános ismeretek társadalmi szintű kommunikációja, 
az építészeti szabályozásban a környezettudatosság kellő súlyú megjelenítése, 
környezettudatos ingatlan minősítési rendszerének kidolgozása, 
új technológiák köz- és felsőoktatásban történő széles körű megismertetése, 
az energiatakarékos és fenntartható építést és felújítást előmozdító gazdasági szabályozás, támogatási rendszer szakmai kidolgozása és véleményezése. 
 
A szervezet interszektoriális összefogással azon dolgozik, hogy segítse Magyarországon az átállást a környezettudatos gondolkodásra és építésre. Az Egyesület a World Green Building Council (http://www.worldgbc.org) elismert magyar fejlődő tagszervezete, így a világ számos országában működő szervezet nemzetközi tapasztalataira is támaszkodik, élvonalbeli stratégiai elveket, módszertant és gyakorlatokat hoz Magyarországra.
 
 


A szócikkhez társított címkék:
Magyar Környezettudatos É
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink