Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Miért fontos a hőszigetelés?

 

Ma már az olyan épületek tervezésére van igény, amely a környezetvédelem és a bent lakók igényeit egyaránt képesek kielégíteni. Jó a hang- és hőszigetelésük és garantált az alacsony energiafogyasztás. Hamar megtérül a passzívház megépítésével járó plusz költség a mai áram- és gázárak figyelembe vételével. A ház értékét és élettartamát legjobban a gondos tervezés és kivitelezés, valamint a minőségi anyagok tudják megemelni. Ezért is rendkívül fontos a legjobb vakolat használata, amely vízzáró és páraáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik, a levegőkárosító hatásoknak való ellenállás mellett.
 
A szűk keresztmetszetet a hőszigetelésben a falszerkezet jelenti. Feladata elsősorban a statikai tartás, másodsorban viszont védelmet nyújt tűz-, víz-, hang- és mechanikai hatásokkal szemben, valamint a ház belső hőmérsékletét és páratartalmát is döntően meghatározza. Akár 30% hőveszteséget is okozhat, ha nem megfelelően lettek lehőszigetelve a határoló falak. Léteznek már olyan hőszigetelő rendszerek, melyek akár 80%-osan képesek javítani ezen tulajdonságát a háznak.
 
Szabványok a hőszigetelésre:
 
A [7/2006 TNM rendelet]? alapján kell az épületek hőszigetelését megtervezni és kivitelezni.
Az energetikai jellemzők tanúsításáról a [176/2008 kormányrendelet]? intézkedik.
 


A szócikkhez társított címkék:
hőszigetelés
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink