Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A napfénygyűjtő bevilágítók képesek a természetes fényt akár a zárt terekbe is eljuttatni gyémántvágású fénygyűjtőik és mennyezetre lógatott fényszóróik segítségével. A bevilágítók használatával nem kell mesterséges fényben ülnünk a zárt térben. Nagy előnyük továbbá, hogy nem melegítik a teret és megfelelnek a [hőszigetelési]? elvárásoknak. 

Jelentős megtakarítást érhetünk el a mesterséges világítás költségének csökkentésével, különös tekintettel az áram árára. Így testünket természetes fény éri a házon belül is, melynek jótékony hatása felbecsülhetetlen. 
A bevilágító fényszóró képes bevilágítani a közvetlenül alatta lévő teret, így rendszerben kell alkalmazni a diffúzorokat. Lehet kapni 200 cm átmérőjű diffúzort is, így a választék nem szab határt elképzeléseinknek.  
Ha éppen sötétre vágyunk, a bevilágítókat könnyen elsötétíthetjük egy beépített pillangószelephez hasonlóan működő megoldással. Kiegészítő fényforrás is beépíthető (pl. LED), így kiküszöbölhető a kedvezőtlen időjárás alatti elsötétülés. Állítható a beengedett fény intenzitása egy szenzoros kapcsoló segítségével. 
 


A szócikkhez társított címkék:
bevilágítás , napfénygyűjtés
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink