Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Egy szűrőtípus, amely magasfeszültségű, az elektrosztatikus vonzás elvén működik. Az LG szabadalmaztatta, és a klímái segítségével terjesztette el.


Működési elve, hogy a levegőt átvezeti egy magasfeszültségű téren, és ennek hatására elektromosan töltöttek lesznek a benne lévő szennyezőanyagok. A következő lépésként egy ellentétes polaritású, szintén magas feszültségű rács áll a levegő útjába, és ezen az előzőleg már elektromos töltéssel feltöltött szennyezőanyagok az elektrosztatikus vonzás miatt fenn akadnak.


A szűrési hatékonysága a vírusokra és baktériumokra is kiterjed, megköti a pollent, a port, a cigaretta füstöt, állati szöszöket, szőröket, a paplan bolyhait stb.
 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink