Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
HirdetésMagas szigetelési értékekkel rendelkező anyag, amely keményhab alakú préselt termék, kasírozatlan. Mechanikai tulajdonságai mellett szigetelési értékei és páraáteresztő képessége is kitűnő. Anyagtípustól függően sűrűsége körülbelül 400-700 kg/m3, ezért csekély terhelést okoz a tartószerkezeteknek. A purenit feldolgozható minden famegmunkáló géppel, újrahasznosítható. Összetétele miatt csavarozható, páraellátó, kemény, könnyű, jól megmunkálható, hőálló, hőszigetelő, ellenáll a vegyszerekkel szemben, illetve kasírozható és kombinálható más anyagokkal. Kifejezetten alkalmas a hőhidak hatékony elkerülésére a falcsatlakozásoknál.


Hővezetési tényező: 0,095 W/mK
Méret (Hossz x szélesség): 1200 x 115 / 175 / 240 / 300 / 365
Vastagság 52 mm, 71 mm, 113 mm


Előnyei:

  • nem izzik, nem olvad és nem égve csepegő,
  • alkalmazható -50°C és +100°C között,
  • rövidtávú hőmérsékletterhelés +220°C-ig,
  • maximum tartós terhelés 1,8 MPa-ig (más tartós terhelés igény esetén),
  • ellenálló a legtöbb építkezéseknél használt anyaggal szemben,
  • különösen alkalmas passzívházépítéshez.


A szócikkhez társított címkék:
hőhíd , keményhab , purenit , szigetelő
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink