Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A tetőszigetelés a gerendák és a szarufák közötti és alatti terek hőszigetelése. Minél vastagabb a tető, illetve a tetőtér szigetelése, annál jobb az eredmény. Minimum 18-20 cm-es szigetelőanyag szükséges ahhoz, hogy a fűtési energián spórolni lehessen. Komoly előrelépés, hogy a legújabb előírások jóval magasabb hőszigetelés-felhasználást tesznek kötelezővé, mint a korábbiak. Ez a tető alatti szigetelések esetén különösen fontos, mivel itt a legtöbb esetben nem, vagy csak nagyon vékony rétegben található hőszigetelő anyag. Ha megfelelő módon helyezik el a hőszigetelést, sokkal több energia és fűtőanyag takarítható meg és – magától értetődően – a környezetet is kevesebb szennyezőanyag terheli.

 

Az egyik leggyakrabban használt tetőszigetelő anyag az ásványgyapot. További népszerű hőszigetelő anyagok: expandált polisztirol, extrudált polisztirol, poliuretánhab, fenolhab, parafa, cellulózrost stb.

A páraelzáró réteg felrakása különösen nagy körültekintést igénylő munka. Ha ugyanis nem hézagmentesen záródik, a nedvesség a szigetelőanyagon lecsapódik, ez pedig rontja a hőszigetelés hatékonyságát és károsítja a tető faszerkezetét.

 

 

Forrás: Ezermester


A szócikkhez társított címkék:
épület , szigetelés
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink