Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Nemcsak az építkezés során, utána is van lehetőség a ház szigetelésére. Minél régebbi egy épület, annál könnyebb az energiaháztartást utólagos szigeteléssel optimalizálni. Egy átlagos családi ház esetén 100 m2-nél is nagyobb lehet az a falfelület, amelyen keresztül a fűtési hő távozik. Utólagos szigeteléssel akár 35-50%-os energia-megtakarítás is elérhető.

 

Általában a tulajdonos felelőssége és döntése, hogy szigeteli-e később az épületét vagy sem – kivéve, ha olyan nagymértékű az átalakítás az épületen, hogy hatósági engedély szükséges hozzá.

Sarkalatos kérdés, hogy utólagos hőszigetelésnél a hőszigetelő anyag kívül vagy belül helyezkedik-e el. Ez a ház magasságának vagy a falak hozzáférhetőségének függvénye.

 

 

Forrás: Hőszigetelés


A szócikkhez társított címkék:
épület , szigetelés
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink