Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Mindennapjaink fontos kellékévé vált a mobiltelefonok használata. Manapság nagy hangsúlyt fektetnek a gyártók a környezetbarát telefonokon túl az ökobarát töltőkre is. Ezek megvalósíthatóak többek között napenergiával, kinetikus energiával és szélenergiával is.

 

India rendelkezik a legnagyobb mobiltelefon-piaccal, az ő javaslatuk a napenergiával hajtott mobiltelefon-tornyok megtervezése.
A Nokia olyan mobiltelefonok gyártásával kísérletezik, amik a környezeti rádióhullámokat használják, az innen nyert 50mW készenléti állapotban elegendő erő a mobiltelefonoknak.
Az LG és a Samsung is az új prototípusaival a napenergia használatára törekednek.
Az ökobarát mobiltelefonokat a „zöld” mobiltelefon-töltők követik, amik környezetbarát anyagokból készülnek, felhasználva az újrahasznosítható energiaforrásokat.

Az egyik nagy probléma a napenergia felhasználásánál, hogy éjszaka nem áll rendelkezésünkre.
Emiatt kutatják az elektronok generálását kinetikus energia felhasználásával.
A telefon töltéséhez a mozgás bármelyik formája hasznosítható, ami teljesítményt generál.

 

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink