Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A bevonat-szigetelés olyan területeken használható, ahol a szerkezetek rétegvastagsága nem enged meg vastag szigetelést, pontosabban: ahol a felhordott réteg legfeljebb 1-2 mm vastagságú. Amennyiben ennél vastagabb réteg szükséges (maximum 5 mm), akkor az csak több egymás utáni réteg felhordásával oldható meg.

A bevonat-szigetelések rétegvastagsága nagyon kicsi, de ha megfelelő anyagból készülnek, akkor jó vízzáró képességgel rendelkeznek. Víznyomás ellen, negatív oldali szigetelésre azonban ennek ellenére sem alkalmazzák őket. Közvetlenül burkolhatóak, vakolhatóak, viszont rendkívül sérülékenyek.

 

Főbb alkalmazási területek:

 

  • talajpára és talajnedvesség elleni padlószigetelés,
  • medencék, tartályok, szökőkutak, víztározók szigetelése,
  • üzemi és használati víz elleni szigetelés,
  • teraszok, erkélyek szigetelése.

 

Forrás: Etisol


A szócikkhez társított címkék:
fűtés , háztartás , lakosság
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink