Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az a vezetékrendszer, amely az elektromos átviteli hálózat, vagy az elektromos elosztó hálózat részét képezi, és amely összeköti az átviteli vagy elosztó hálózat leágazási pontját a csatlakozási ponttal. A csatlakozó berendezés tartozéka a fogyasztásmérő berendezés.

 

Hozzá kapcsolódó fogalmak:

  • Tartalék csatlakozó berendezés: azt az igénybe vehető csatlakozó berendezést jelenti, amely a felhasználási hely üzemszerű ellátásában nem vesz részt, mivel annak tartalékellátására szolgál. Akkor veheti igénybe a felhasználó a tartalék csatlakozó berendezést, ha az üzemszerűen igénybe vett csatlakozó berendezés meghibásodik, és használata – valamilyen oknál fogva – lehetetlené válik. Az áttérés a tartalék csatlakozó berendezésre történhet automatikusan is, de ez a rendszerhasználóval kötött üzemviteli szerződésben is rögzítésre kerül.
  • Üzemszerű csatlakozó berendezés: az állandó és az ideiglenes üzemszerű csatlakozó berendezést jelenti.
  • Állandó üzemszerű csatlakozó berendezés: az a csatlakozó berendezés, amely a felhasználási hely üzemszerű ellátásában részt vevő, a hálózat csatlakozási és hálózathasználati szerződésben foglalt teljesítmény- és villamosenergia-igény kielégítéséhez szükséges és alkalmazott csatlakozó berendezés.
  • Ideiglenes csatlakozó berendezés: az a csatlakozó berendezés, amely a felhasználási hely, illetve a felhasználási helyen végzett tevékenység jellegéből adódóan ideiglenes jellegű villamosenergia-ellátására szolgáló csatlakozó berendezés. Az ilyen berendezések fennmaradásának időtartamát a hálózati csatlakozási vagy hálózathasználati megállapodásban rögzíteni kell.
  • Többirányú ellátás: ebben az esetben a villamos energia több irányból (de nem ugyanarról a transzformátorról) érkezhet, és ezt a felhasználó és a hálózati engedélyes a hálózati csatlakozási és/vagy hálózathasználati szerződésben rögzítette.

 


A szócikkhez társított címkék:
csatlakozó berendezés
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink