Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A [szén-dioxid]? és nitrogén kibocsátásának csökkentése és megelőzése, egészségünk megőrzése érdekében az áram a jövő „[üzemanyag]?a”. Az elektromos járművek kevesebb zajjal járnak, az [elektromos motor]?ok magas hatásfokkal rendelkeznek, egyszerűbb és olcsóbb a karbantartásuk. Töltésükhöz megfelelő infrastruktúrát kell létrehozni, a hosszabb utak megtételéhez könnyen hozzáférhető és megfelelő országos lefedettségű elektromos töltőállomás hálózatra van szükség. Létezik töltőállomás otthoni használatra, falra szerelhető és többféle oszlop változatban is.
 

Székesfehérváron 2010. szeptember 15-én avatták fel az első magyar elektromos töltőállomást, amely egyszerre 4 autó töltésére képes. Budapesten 2010 szeptemberében az [ELMŰ]? Váci úti székháza előtt állítottak fel először töltőállomást.
 

A töltőoszlopra gyorstöltő nyílás szerelhető, ami lerövidíti a töltési időt, és a rajta található konnektorok úgy néznek ki, mint az otthon található aljzatok. Az elektromos járművek töltése még idén nem növeli meg a villanyszámla összegét, mert ezen oszlopok 2012 végéig térítésmentesen biztosítják az energiát az elektromos autók feltöltéséhez. Európa 37 városában vannak már töltőállomások, Ausztriában már közel 2000 helyen. Az

 

[E.O.N.]? tavaly kezdte el építeni elektromos töltőállomás-hálózatát, és elindította az „[Energia az új utakon]?” programját. Első állomásként a budapesti Kempinski Hotel Corvinus által rendelt elektromos töltőpontot adták át, ezzel indítva új fejezetet a cég életében. Elindult a Budapest-Bécs töltőállomás-hálózat kiépítése. A Budapesti mellett megépült a tatai, a győri és a mosonmagyaróvári állomás.

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink