Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A növényházak hőveszteségeinek minimalizálásával a termesztési költségek is csökkenthetők. Ezek üzemeltetési költségeinek nagy részét a belső hőmérséklet megtartásához szükséges energiaköltség adja.

A következő módszerekkel csökkenthetőek a költségek:

 

  • Egyrétegű üvegezés helyett többrétegű borítás alkalmazása.
  • Energiaernyők használata – hasonló elven alapszik, mint a belső árnyékolók, hővisszatartó hatásuk jelentős, alkalmazásukkal 35-40%-os is lehet az energiamegtakarítás.
  • Szélvédelmi megoldások alkalmazása.
  • Termesztési felületek optimális kihasználása.
  • Napenergia kihasználása, mivel a ház maga is napkollektor. A napsugaraktól származó túlzott hő miatt szellőztetünk, de úgy tudjuk ezt optimálisan kihasználni, ha a ház légterébe hőcserélőket függesztünk, amelyekben keringetett vizet hőtárolókban gyűjtjük, tároljuk, a hajnali lehűléskor pedig ezzel a tárolt felmelegített vízzel fűtünk.


A szócikkhez társított címkék:
energiatakarékosság , növényház
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink