Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A földgáz természetes, elsődleges [energiaforrás]?, mesterséges úton nem állítható elő. Országunk éves földgáz fogyasztása meghaladja a 14 milliárd köbmétert, ez a teljes energiafogyasztás 70%-a. A felhasznált mennyiség 45%-a [lakossági fogyasztás]?, a [villamosenergia-termelés]? 3 milliárd köbméter földgázt igényel.

A magyar háztartások 79%-a rendelkezik vezetékes gázszolgáltatással, ezek 40%-ának 1200 m3 az éves fogyasztási limitje.
A vezetékes gázszolgáltatással rendelkező háztartások 60%-a fűt földgázzal, míg a max. 1200 m3 éves fogyasztásúak csak 43%-a használja fűtésre a földgázt.
Az 1320 kWh/év fogyasztásig a gáz ára az A1 – I. tömb árszabás alapján kerül kiszámításra, 1320 kWh-t meghaladó rész pedig A1-II.tömb alapján.

Földgáz importálása:
Magyarország Ukrajnán illetve Ausztrián keresztül importál földgázt. Keletről orosz földgáz érkezik országunkba, ez az importált földgáz 70%-át teszi ki

Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink