Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Egy olyan sugárzó villanyfűtés, amely a kellemes hőérzetet a kibocsátott infrasugarakkal biztosítja. Az áramot alakítja át sugarakká, amelyek behatolnak a bőr mélyen lévő rétegeibe. A levegőt csak kis mértékben melegíti az infrapanel, de ez nem okoz érzetbeli különbséget.
Nagy előnye, hogy sok energiát (akár 80%-ot) lehet vele megtakarítani, hiszen ennyire alacsony az energiafelvétele és rendkívül jól szabályozható. A működésének az a lényege, hogy minél nagyobb felületen sugároz, annál jobban érezzük a hatását (például infraszauna).
 
Működési elvéből fakadóan egy irányba sugároz. A panel hátoldalán egy tükröző felület található, amely visszaveri a sugarakat. Ebből kifolyólag hátul nem melegszik fel és bátran elhelyezhető akár éghető felületen is.
Használható kiegészítésképpen gázfűtés mellé, valamint önmagában is. 
 


A szócikkhez társított címkék:
infrapanel
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink