Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A légfűtéses falak nem váltják ki a meglévő fűtési rendszereket, de a hőigényeket részlegesen fedezik, amivel akár 15-40%-ot is megspórolhatunk a fűtési számlánál.

 

Azoknál az épületeknél lehet versenyképes ez a technológia,  ahol használnak légfűtést, jeletnős a friss levegőigény és nappal használják a teret. Ilyenek pl.az üzletek, irodaházak, iskolák.


A légfűtéses falak olyan energiagyűjtő felülettel rendelkeznek, ami a felületén  lévő perforációknak köszönhetően képes átszellőzni.
Működése azon alapszik, hogy a felforrósodott fémlemez és az eredeti falazat között áramló levegő a légcsatornába áramlik, átveszi az abszorber felület hőenergiáját, majd innen kerül a hagyományos szellőzőrendszerbe.

Minden egyes °C hőfokemelkedés hasznot termel, mivel ennyivel kevesebb energia kell a fűtéshez.


A szócikkhez társított címkék:
légfűtés
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink