Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
HirdetésAz általános fűtési rendszert földgáz alapúnak tekintjük, és emiatt a lakások fűtése 90%-ban gázfűtésű. A földgáznak vannak előnyei, azonban hátránya is van bőven. Méret miatta elhelyezési problémák is vannak vele, import termék, tehát más országoktól függünk, és a környezetkárosító hatásáról sem szabad elfelejtkezni.

Villamos energiával drágább a fűtés, mint földgázzal. Azonban villamos fűrés esetén a legnagyobb mértékben költségkímélő megoldást a hőtárolós villanykályhak alkalmazása kínálja, amely jótékony hatása hamar jelentkezik az áramszámlán. Az így vezérelt kályhák éjszakai áramra csatlakoztathatók, ezáltal gazdaságos üzemmódot biztosítanak. Beépítésükkel egy szoba hőellátását tökéletesen biztosítani lehet.

A mai korszerű hőtárolós kályhák keskenyek, szépek, esztétikusabbak, mint a régi kályhák. Hőszigetelésük kiváló, érintésnél a kályha felülete megegyezik a szoba hőmérsékletével.  Speciális hőszigetelésük lehetővé teszi a nagy tárolási teljesítményt kis térfogatban, és a pontos hőleadást a nap minden szakában. A kifúvó ventilátor motorja a fordulatszám szabályozható, ezáltal a légmozgás a helyiségben nem zavaró. A kifújt levegőhöz a helyiség levegője is hozzákeveredik, így a kályhából kifújt levegő nem forró. Beépített töltésvezérlésük időjárás függvényében tölti a kályhát. A pontos szobahőmérséklet beállításához számos lehetőséget kínál (egyszerű szobatermosztát, annak programozható verziója, beépített ventilátorok fordulatszámát fokozatmentesen állító szabályozó). Magyarországon a forgalmazott termékek általában 2, 3, 4, 5, 6 és 7 kW teljesítménnyel kaphatók. Ezek 5 kW-ig [egyfázisú rendszer]?re is köthetők, az e fölötti teljesítményű hőtárolós kályhákat háromfázisú rendszerre kell csatlakoztatni.

Hőtárolós kályhák alkalmazásával egy komfortos, minden igényt kielégítő fűtési rendszer építhető ki. Telepítésüknél elmaradnak a csővezetékek, és nem kell drágán kéményt sem kiépíteni. Üzembe helyezésükhöz elég egy hálózati csatlakozás. Ez által fűtési rendszerünket teljesen függetlenné tehetjük a gáz-, illetve a távhő-szolgáltatótól, és nem utolsó sorban pedig tiszta és környezetbarát technológiával fűthetünk.
 


A szócikkhez társított címkék:
fűtés , villamos
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink