Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az árapály-energia kiaknázásához szükség van egy gátra az árapálymedence - tölcsértorkolat - nyílásához. Ez a gát áramot fejleszt generátorok és vízturbina segítségével.
Rendkívül megbízható, kiszámítható és szinte ingyenes jelenség. Könnyen kezelhető annak tudatában, hogy naponta kétszer van apály és dagály.


Eddig még csak oroszok, franciák és kanadaiak kezdtek bele az erőmű építésébe, mivel itt megfelelő helyszínek álltak rendelkezésre, és a hatalmas építési költségeket is tudták állni.
Naponta 10 órán át képes energiát szolgáltatni, így viszonylag korlátozott a hatékonysága.
Úgy tervezik meg az erőművet, hogy a dagály és az apály vízszintkülönbségét használják fel a turbinák segítségével az energia előállításához.
Az erőmű által termelt teljesítmény egyenlő az ár és az apály közötti vízszint különbség négyzetével.


A szócikkhez társított címkék:
árapály-energia , energiaforrás
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink