Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Egy konkrét energiafajta (pl. mechanikai-, hő-, fény-, vegyi-, elektromágneses-, villamos-, gravitációs-, atomenergia) iránti szükséglet. Ezek az energiafajták energiahordozókból nyerhetők ki.
Attól még nincs kielégítve az energiaszükséglet, hogy fellelhetők maguk az energiák. Ehhez energetikai láncolatra van szükség.
 
Természetes energiaforrások:
  • emberi beavatkozás nélkül rendelkezésre álló forrás. pl. a Föld légköre, felszín, felszín alatti részek.
  • megújuló energiaforrások: újratermelődő, növényi vagy állati eredetű, illetve szervetlen források. A felhasználás üteme egyenlő a keletkezésével.
  • fogyó energia: a falhasználás üteme nagyobb a keletkezésnél. Ide tartozik az emberi energiaigény döntő része. Szilárd, folyékony tüzelőanyagok, természetes hasadóanyagok, melyek véges mennyiségben állnak rendelkezésünkre.
  • mesterséges energiaforrások: átalakítás útján használjuk fel őket.
A lakosság energiaszükségletét az áram- és gázszolgáltatók elégítik ki legnagyobb részben.


A szócikkhez társított címkék:
energiaszükséglet
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink