Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az esővíz hasznosításával akár 50%-nyi ivóvizet is meg lehet takarítani, ami az egyre emelkedő vízdíjakat figyelembe véve jelentős spórolást jelent.


A csapadékvíz használható WC-öblítésre, mosásra, takarításra, kertöntözésre. Amennyiben  ezeket esővízzel oldjuk meg, akkor közel  50%-os lehet a „vezetékes” víz megtakarításunk. (A hasznosítás magyarországon vízjogiengedély köteles. Továbbá a WC öblítése, vagy mosás esetén helyi szenyvíkezelő hozzájárulása is szükséges. A hasznosítás feltétele az évenkénti esetleg sűrűb vízminta bevizsgáltatása. (ami tetemes összeg).)


Egy csapadékvíz-hasznosító berendezés 5-8 év alatt megtérül. Több európai országban az önkormányzatok anyagilag támogatják az esővíz felhasználását.


Számos független intézet vizsgálata biztosítja, hogy ezekben a berendezésekben található szűréstechnika a vizet mindig tisztán és szagtalanul tartja.
 


A szócikkhez társított címkék:
csapadék , esővíz , megtakarítás , víz
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink