Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 Vannak olyan erőművek, amelyek fosszilis tüzelőanyagokkal működnek. Ezen erőművek közül a gőzturbina használata többre is jellemző. Fosszilis tüzelőanyagok a szén, a kőolajszármazékok és a földgáz. Ezekben az erőművekben a gőzkazánt fosszilis tüzelőanyagokkal fűtik. 

 

Szénerőművek Magyarországon
 
Tizenegy hazai szénerőművünk van, ezeknek a többsége már vegyes üzemelésű, a szén mellett földgázt és kőolajat is használnak. A legnagyobb kapacitású szénerőműveink a Vértesi Erőmű, ami barnaszén-tüzeléses és a lignit alapú [Mátrai Erőmű]?. A hazai teljes szénerőműi kapacitás mindössze 1908 MW, a Magyarországon termelt szenekre alapozva.
 


A szócikkhez társított címkék:
erőmű , szén , széntüzelés
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink