Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A világ energia-felhasználásában 20%-ot emészt fel a szivattyúk működtetése. Ez rengeteg energia biztosítja, hogy az ivóvíz eljusson lakásunkba, vagy megtisztítsa a szennyvizet. Ez rendkívül energiaigényes feladat.

 

Ezt ismerték fel a PICCA cég dán mérnökei és kifejlesztettek egy módszert a szivattyúk működtetésének optimalizálásáig.
A vízellátó rendszernek kell biztosítania a víznek a vízforrástól a víztisztítóműig, majd onnan a víztoronyig való eljutását. Ez egy elég bonyolult rendszer és a hatékonyság szempontjából ezt szakaszokra kell bontani, hogy vizsgálhatóvá váljon.


Akkor üzemel optimálisan a vízellátó berendezés, ha a szállított víz növekedésével kevésbé nő az áramfogyasztás mértéke. A mért adatok alapján határozzák meg az optimális munkapontot.

 

A PICCA által kivitelezett energia-hatékonyság kulcsa, hogy egy speciális szoftver vezérli, hogy a szivattyúk a lehető legközelebb működjenek az optimális energia-felvételi tartományhoz.

 


A szócikkhez társított címkék:
ivóvíz , szivattyú , víz
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink