Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Napjaink egyre fontosabb az energiatakarékos fűtés és az energiatakarékos rendszerek alkalmazása. Manapság gyakori, hogy a lakások felújításánál komoly gondot okoz a fűtéskorszerűsítés. Nem csak a fűtőtestek kinézetében kell a változás, az újítás, hanem használatukban, gazdaságosságukban is. A korszerű fűtőtest ma már energiatakarékos, diszkrét és elegáns is egyben, ami új távlatokat nyit az egészséges fűtés elérésében.

 

Az egyik ideális megoldás a fal mentén meghúzódó szalagradiátor. Ez a fűtőberendezés parkettaszegélyként fut végig a fal és padló találkozásánál. Kis méretének köszönhetően nem foglal nagy falfelületet és nem akadályozza a helyiség bútorozását. Kinézete elegáns és diszkrét, alig észrevehető.

 

Nem a szoba levegőjét, hanem a falat melegíti fel, az arról visszasugárzó hő alacsonyabb hőmérsékleten is kellemes hőérzetet biztosít. Mindez mégis 10-20%-os energia-megtakarítást eredményezhet és hőleadó-képessége is jelentős.

 

Anyagát úgy választhatjuk meg, hogy minél kisebb legyen a hőveszteség, hogy a rézcső és fűtőlamella segítségével még több energiát megtakaríthassunk. Bármilyen melegvizes fűtőberendezés csatlakoztatható hozzá, és a rendszer vízigénye is kevés.

 

A padlóradiátor egy szintén gazdaságos és esztétikus megoldás és az egészséges fűtést segíti elő. Nagyméretű üvegfelületek előtti tereket fűt, biztosítja az igény szerinti klímát és a páramentes üvegfelületeket. A padlóradiátorból feláramló levegő megakadályozza a nyílászárók használatakor a helyiség gyors lehűlését.

 

A modern, energiatudatosságot is szem előtt tartó és energiatakarékos magatartást követő ember a tervezésnél a megújuló energiaforrások felhasználását sem hagyja figyelmen kívül. Számtalan használható megoldás létezik a szélenergia, a napenergia és a vízenergia felhasználására is.

 


A szócikkhez társított címkék:
fűtés , fűtéskorszerűsítés
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink