Már 642 szócikk közül válogathatsz.

Az Energiapédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes energetikai tudástár. Legyél Te is az Energiapédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


 A természeti jelenségekből kinyerhető tiszta energiák adják az alternatív energiát, ilyen a napenergia, a szélenergia, a vízenergia, biomassza és geotermikus energia.

Az alternatív energia egyben a megújuló energiaforrásokat foglalja magában. Ezekből az energia jelentősebb emberi beavatkozás nélkül nyerhető ki, és néhány éven belül újratermelődik.

A fosszilis energiahordozó-készletek rohamos csökkenése, és a légkörszennyezés ellen szükségesek a környezetkímélő energiaforrások bevonása. Legnagyobb pozitívumai, hogy kimeríthetetlen források, szabadon hozzáférhető és bárhol rendelkezésünkre álló, tiszta, megújuló energiaforrások.
Használatuk nem okoz környezetszennyezést.


A szócikkhez társított címkék:
alternatív energia
Hirdetés
Médiapédia Patikapédia Ecopédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Szépségpédia
marketing és média tudástár egyészségügyi enciklopédia gazdasági, pénzügyi tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár mindent a borokról szépség, divat, smink